(Social) bookmarking, voor mij betekent dat “Del.icio.us”.
Ik was [dus] al een tijdje bezig met Del.icio.us, zie eerder berichten. Mijn Del.icio.us-account vind je op op http://del.icio.us/huizenga
De voordelen, voor mij, op een rij:
Overal waar je bent, heb je toegang tot je favorieten.
Je komt terecht in een sociale omgeving, iedereen is ‘taggend’ bezig, en vaak maak je gebruik van de tags van de ander, en je geeft je eigen favorieten áan de community. Je komt zelf op die manier ook onverwachte, verrassende URL’s tegen. Soms geef je websites door waar nog nauwelijks iemand ‘aanhangt’, soms ben je er één van de velen. Soms kom je collega’s tegen, ook altijd leuk!
Nadelen?
Het tagging-systeem is zowel Nederlandstalig als Engelstalig. Als je consequent in twee talen tagt, ben je dus gedekt. Als je het niet doet, dan ‘mis’ je wel eens wat.
De mediatheek & Del.icio.us
Is het een idee om de bronnenportal onder te brengen in Del.icio.us? Iets om over na te denken!
Als je Del.icio.us gaat gebruiken, mag je de puntjes vergeten, ga dus naar http://delicious.com In een vorige versie werden de puntjes nog tussengevoegd.
Wil je weten hoe Del.icio.us werkt, bekijk dan deze video hier
Wat mij betreft had Del.icio.us op nummer 1 mogen staan, wat betreft de rangorde der dingen van de cursus. Zo had je direct alle interessante links voor je zelf kunnen opslaan én ontsluiten in je eigen Del.icio.us-omgeving, in plaats van op andere manier lijstjes bij te houden (bijvoorbeeld via de 'favorieten' op je computer). Ik deed en doe het dus met Del.icio.us.
van alles over alles
Reacties
"Picnik" deel ik met 14335 taggers, en "Massachusetts Institute of Technology" deel ik met 2 taggers.
Toch is de MIT-site een heel interessante site voor technologische, en research-informatie.
Zo zie je heel veel diversiteit en verschillen in 'rating' op Del.icio.us...