Doorgaan naar hoofdcontent

Kilte


Weer eens een leestip *:


Pagina 9

Hoofdpersoon Lucas verlaat zijn vrouw en gaat wonen in een huis bij een hoge brug. Veel mensen hebben deze brug ooit gekozen om er vanaf te springen. Het leven had voor hen afgedaan. Ook Lucas is in het begin ten einde raad. Maar zelfmoord? Het komt er niet van...  En daarna, wonend aan de brug, maakt hij er dagelijkse wandelingen. Hij ontmoet mensen die op het punt staan te springen. Sommige weet hij ervan te weerhouden. 

Zo raakt hij bevriend met het jongetje Riley. Zijn moeder is ook gesprongen. Het jongetje blijft achter bij zijn verwaarloosde zusje en verbitterde vader.

In gesprekken en flashback maken we kennis met Lucas’ vrouw Isabelle, zijn stiefdochter Pippa, zijn moeder en vader, en zijn zus Suzanne. De kilte hangt als een schaduw over de diverse relaties. Zijn jeugd was als een brok eenzaamheid. 

Wat is er toch gebeurd, vroeger, dat het zover heeft moeten komen?

Langzaam maar zeker wordt alles duidelijk.


“Leven is nog altijd het beste wat we hebben”, pagina 175


Prachtig boek, “Het beste wat we hebben”, van Griet Op de Beeck, over een door zijn jeugdervaringen getraumatiseerde man. Het belooft het eerste deel van een trilogie te zijn. Ik ben benieuwd hoe het verder met Lucas zal gaan...

En ik ben benieuwd of dít boek de NS Publieksprijs gaat winnen..., vanavond.

Van mij mag het!


*

“Het beste wat we hebben” van Griet Op de Beeck



Ps (22-11-18):

Helaas de NS Publieksprijs is niet gewonnen door Griet Op de Beeck..... jammerrrrrrrr ;-)


Reacties

Populaire posts van deze blog

Vallende fietsen

  Vandaag een dag van vallende fietsen dus leek het me beter een eind te gaan wandelen

Rondje rond de brand

Heerlijk gefietst op deze mooie herfstdag. Noem het een rondje rond Suawoude, een rondje rond de  brand . De inwoners van Suawoude waren minder blij…..

Monument dichtbij huis

Waar is ze nou weer? Een monument dichtbij huis (Wirdum) is  Jousmastate , een grafheuvel op de plaats waar ook ooit een stins stond. Op de familiebegraafplaats liggen de  Van Eysinga’s  begraven. Heel toevallig kwam ik er terecht op mijn fietsroute vandaag. Er volgen vast nog wel mediaberichten deze week, want wat blijkt? Op 27 september is de officiële oplevering van het gerenoveerde monument.