Doorgaan naar hoofdcontent

Vriendinnen

PAGINA 25

Als laatste boek van dit jaar las ik “Een vriendschap” van Silvia Avallone. Een geschikt boek voor onder de kerstboom. Een verhaal over liefde, geluk, vriendschap en gemis, hoop en toekomst. 
Elisa en Beatrice ontmoetten elkaar toen ze veertien waren, in een stadje aan de Toscaanse kust. Ze werden vriendinnen, tegen wil en dank. Ook al kwamen ze ieder uit een heel verschillend milieu,

Maar hun levens gaan twee heel verschillende kanten op, Beatrice wordt een gevierde mode-ster, bekend en beroemd over de hele wereld, en Elisa blijft in Italië, is een boekenwurm, alleenstaande moeder, en wordt uiteindelijk docent filosofie en literatuurwetenschappen. Elisa ervaart een grote eenzaamheid, en altijd blijft ze Bea missen. Ze is teleurgesteld, bij tijden depressief, en boos op haar. En ze verdringt haar bestaan.

De breuk lijkt ‘for ever’.


Onverwachts verdwijnt Beatrice van de radar. Een mysterieuze verdwijning, maar die uiteindelijk wel een mogelijke verzoening inluidt.



PAGINA 157

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vallende fietsen

  Vandaag een dag van vallende fietsen dus leek het me beter een eind te gaan wandelen

Rondje rond de brand

Heerlijk gefietst op deze mooie herfstdag. Noem het een rondje rond Suawoude, een rondje rond de  brand . De inwoners van Suawoude waren minder blij…..

2019