Doorgaan naar hoofdcontent

Reis van de as

Pas gelezen, en bij dezen getipt: “Vluchthaven” van Anne van den Dool



PAGINA 134


De monoloog van Hannah: Hannah’s oma vraagt haar om de as van haar overleden (tweede) echtgenoot te brengen naar Indonesië, het land waar haar man is opgegroeid, en dat tijdens zijn leven zo belangrijk voor hem bleef.

Hannah reist in haar eentje af, met in een envelop de as van ‘opa’. Ze begint een zoektocht in Indonesië, als backpacker, en probeert erachter te komen wie haar opa écht was, en waarom hij zo getraumatiseerd was. Ze denkt na over haar eigen leven en het leven van haar ouders en grootouders, en over haar relatie met haar ‘opa’. Tegelijkertijd is ze op zoek naar een geschikte plaats om zijn as te strooien. Maar ze vindt het moeilijk om dié speciale plek te vinden. Het is een verhaal over onmacht, verdriet, gemis, ouder worden, dood, rouw en vooral over de liefde.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vallende fietsen

  Vandaag een dag van vallende fietsen dus leek het me beter een eind te gaan wandelen

Rondje rond de brand

Heerlijk gefietst op deze mooie herfstdag. Noem het een rondje rond Suawoude, een rondje rond de  brand . De inwoners van Suawoude waren minder blij…..

Monument dichtbij huis

Waar is ze nou weer? Een monument dichtbij huis (Wirdum) is  Jousmastate , een grafheuvel op de plaats waar ook ooit een stins stond. Op de familiebegraafplaats liggen de  Van Eysinga’s  begraven. Heel toevallig kwam ik er terecht op mijn fietsroute vandaag. Er volgen vast nog wel mediaberichten deze week, want wat blijkt? Op 27 september is de officiële oplevering van het gerenoveerde monument.