Doorgaan naar hoofdcontent

Auteursrecht, uitdaging

Het was een interessante dag, de tweede cursusdag (zie ook mijn eerdere berichten) "Auteursrecht". Samen met collega's van Stenden Hogeschool, HanzeHogeschool, hebben wij als NHL Hogeschool-informatiespecialisten deze cursus gevolgd.
Eerlijk gezegd heb ik veel opgestoken van de cursus, maar ik ben met minstens zoveel vragen blijven zitten.
Ingewikkeld is de Auteurswet, en ik ben benieuwd naar de ontwikkeling ten aanzien van het uitwisselen, dupliceren van informatie, met name via internet, speciaal de social media-omgevingen, ten behoeve van het onderwijs.
Ik voorvoel nog wel nieuwe cases, uitspraken, jurisprudentie, en zo, op dit gebied.
Ondertussen ga ik door me erin te verdiepen, de juridische haken en ogen van het auteursrecht.....
Uitdaging voor mediatheken en onderwijs, voor informatiespecialisten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vallende fietsen

  Vandaag een dag van vallende fietsen dus leek het me beter een eind te gaan wandelen

Rondje rond de brand

Heerlijk gefietst op deze mooie herfstdag. Noem het een rondje rond Suawoude, een rondje rond de  brand . De inwoners van Suawoude waren minder blij…..

Monument dichtbij huis

Waar is ze nou weer? Een monument dichtbij huis (Wirdum) is  Jousmastate , een grafheuvel op de plaats waar ook ooit een stins stond. Op de familiebegraafplaats liggen de  Van Eysinga’s  begraven. Heel toevallig kwam ik er terecht op mijn fietsroute vandaag. Er volgen vast nog wel mediaberichten deze week, want wat blijkt? Op 27 september is de officiële oplevering van het gerenoveerde monument.