Doorgaan naar hoofdcontent

Wiki's versus Google-docs


Waarom zou je (niet) een wiki gebruiken, en waarom zou je (niet) Google-docs gebruiken.
Daar probeer ik uit te komen…..

Wiki lijkt mij wat flexibeler in gebruik. Je kan gemakkelijk overal teksten en plaatjes (ook PDF) toevoegen. Je hebt ook het hele verhaal op één plaats.
In Google-docs werk je toch samen aan verschillende documenten. Daar moet je dus veel aandacht geven aan de naamgeving van die documenten, en het eventueel in mappen plaatsen van de afzonderlijke documenten.
Bij een wiki lijkt het mij nodig dat je een strenge editor (redactieteam?) hebt, om de structuur te bewaken. Anders krijg je dat sommige rubrieken te veel uitdijen en anderen achterblijven, of dat er dubbeling van informatie ontstaat. Dus, kortom, voor het overzicht en de transparantie is er toezicht nodig.

Let wel, ik speel nog steeds, en ik zwem nog steeds rond in het zwembad, en ik ben er nog niet helemaal uit. Je kunt natuurlijk ook de beide mogelijkheden benutten, afhankelijk van wat je ermee wilt.
Aan de grote wiki heb ik nog nooit een bijdrage geleverd. Wie weet, misschien ooit. Ik beperk met even tot de 23-dingen-(zandbak)wiki.

Reacties

Christy zei…
Jij bent er dus al verder mee dan ik, maar we gaan deze vergelijking doortrekken..

Populaire posts van deze blog

Vallende fietsen

  Vandaag een dag van vallende fietsen dus leek het me beter een eind te gaan wandelen

Rondje rond de brand

Heerlijk gefietst op deze mooie herfstdag. Noem het een rondje rond Suawoude, een rondje rond de  brand . De inwoners van Suawoude waren minder blij…..

2019