donderdag 20 november 2008

LIB - DTMSTY - M.ZZ.L

Hoe communiceren we bij het chatten? Ik kijk weer even naar Junior, nog geen twaalf jaar oud, en druk met MSN. Op dit moment 58 contactpersonen. Zijn junior-vriend heeft er zelfs al 119. En dat is nog helemaal niks. Kijk maar naar de scholieren van het voortgezet onderwijs... Hoe meer contactpersonen, hoe beter. En maar chatten! Ik kijk even (stiekem, als het lukt) over de schouder mee. De boodschappen die over het scherm flitsen: de inhoud ontgaat me vaak. Smilies en andere ‘bewegende delen’ illustreren de tekst.
Snel, en cryptisch, en dat is voor een groot deel te wijden aan de taal, de MSN (SMS)-taal.
Willen we communiceren via de chat, dan zullen we te maken krijgen met een vooral jong publiek. Voor hen is Instant Messaging hét communicatiemodel.
Dus raad ik nu alvast aan het woordenboek erbij te pakken, ga naar “SMS en MSN taal : het online woordenboek voor SMS en MSN”.

LIB - DTMSTY - M.ZZ.L
Bibliotheek – Begrijp je er iets van? - Mazzel......

4 opmerkingen:

Joelle zei

Ik moet bekennen dat ik lib en m.zz.l al kende, maar DTMSTY was mij nog onbekend ajbwib heb ik lang geleden wel regelmatig gebruikt, en blijkt dus hetzelfde te zijn. Handige link trouwens, zal eens neuzen wat daar zoal te vinden is. Weet je waar ik ook jaren over heb gedaan, het woordje LOL. Weten jullie het?

Trijntje zei

LOL ==> Da's l88. Leuk hè? Zo'n zijpaadje.... Ik ga oefenen!

Jaap zei

Trijntje, 8 en 8 kun je wel gebruiken in dr88 (=drachten) maar volgens mij niet in de vorm waar jij 't voor gebruikt... hihi... een msn-taal-discussie! geweldig!

Trijntje zei

DJW Jaap, ik ben 'TSS' en ik gebruik het genoemde woordenboek....