Doorgaan naar hoofdcontent

LIB - DTMSTY - M.ZZ.L

Hoe communiceren we bij het chatten? Ik kijk weer even naar Junior, nog geen twaalf jaar oud, en druk met MSN. Op dit moment 58 contactpersonen. Zijn junior-vriend heeft er zelfs al 119. En dat is nog helemaal niks. Kijk maar naar de scholieren van het voortgezet onderwijs... Hoe meer contactpersonen, hoe beter. En maar chatten! Ik kijk even (stiekem, als het lukt) over de schouder mee. De boodschappen die over het scherm flitsen: de inhoud ontgaat me vaak. Smilies en andere ‘bewegende delen’ illustreren de tekst.
Snel, en cryptisch, en dat is voor een groot deel te wijden aan de taal, de MSN (SMS)-taal.
Willen we communiceren via de chat, dan zullen we te maken krijgen met een vooral jong publiek. Voor hen is Instant Messaging hét communicatiemodel.
Dus raad ik nu alvast aan het woordenboek erbij te pakken, ga naar “SMS en MSN taal : het online woordenboek voor SMS en MSN”.

LIB - DTMSTY - M.ZZ.L
Bibliotheek – Begrijp je er iets van? - Mazzel......

Reacties

Joelle zei…
Ik moet bekennen dat ik lib en m.zz.l al kende, maar DTMSTY was mij nog onbekend ajbwib heb ik lang geleden wel regelmatig gebruikt, en blijkt dus hetzelfde te zijn. Handige link trouwens, zal eens neuzen wat daar zoal te vinden is. Weet je waar ik ook jaren over heb gedaan, het woordje LOL. Weten jullie het?
Trijntje zei…
LOL ==> Da's l88. Leuk hè? Zo'n zijpaadje.... Ik ga oefenen!
Trijntje, 8 en 8 kun je wel gebruiken in dr88 (=drachten) maar volgens mij niet in de vorm waar jij 't voor gebruikt... hihi... een msn-taal-discussie! geweldig!
Trijntje zei…
DJW Jaap, ik ben 'TSS' en ik gebruik het genoemde woordenboek....

Populaire posts van deze blog

Vallende fietsen

  Vandaag een dag van vallende fietsen dus leek het me beter een eind te gaan wandelen

Sifan Hassan - een klasse apart

Respect!

Rondje rond de brand

Heerlijk gefietst op deze mooie herfstdag. Noem het een rondje rond Suawoude, een rondje rond de  brand . De inwoners van Suawoude waren minder blij…..