Doorgaan naar hoofdcontent

Hoa is haar naam

In “Definitie van liefde” van Nhung Dam raakt Rose álles kwijt, om uiteindelijk het leven terug te vinden.


Het is het verhaal van Rose, dochter van Vietnamese bootvluchtelingen, die zijn terechtgekomen in Noord-Amerika. Rose is actrice en heeft een vriend, Jason. Ze wonen in het ‘rijke’ deel van New Orleans, haar ouders wonen aan de overkant van de rivier, in het “arme” deel. Rose heeft gekapt met haar Vietnamese verleden, met haar ouders en hun armoedige Aziatische snackbar. Ze raakt zwanger, en Jason verlaat haar van de een op de andere dag. Zij ziet het helemaal niet zitten om in haar eentje het kind te baren en op te voeden. Ze mist Jason. Haar ouders willen haar niet meer zien. Ze voert gesprekken met haar ongeboren dochter, Ava. In al haar eenzaamheid komt ze tot besluit ze tot abortus. Niet wetende dat hiermee voor altijd haar wereld zou veranderen.

Maar uiteindelijk haalt het verleden haar in. Je wortels, je afkomst kún je niet ontkennen. Bijzonder dat Jason haar dat duidelijk maakt, door haar te wijzen op haar bijzondere identiteit. 

Hij noemt haar bij haar échte naam, Hoa.



PAGINA 167

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vallende fietsen

  Vandaag een dag van vallende fietsen dus leek het me beter een eind te gaan wandelen

Rondje rond de brand

Heerlijk gefietst op deze mooie herfstdag. Noem het een rondje rond Suawoude, een rondje rond de  brand . De inwoners van Suawoude waren minder blij…..

2019