Doorgaan naar hoofdcontent

It sil heve



Dromen, durven, doen.
Een echte bakker in de familie. En zijn droom kwam uit vandaag.
Aaldert en Hiltje, (mijn achterneef en zijn vrouw), hadden de burgemeesters van Tietjerksteradeel en Leeuwarden uitgenodigd om hun winkels-nieuwe-stijl te openen.
Eén winkel in Leeuwarden en één in Oenkerk.
Wat is er mooier dan deze frisse start te maken op de grens van de gemeenten, op het elfstedenbruggetje. Het weer werkte mee, dus was het een echt feestelijk-zonnige bijeenkomst met familie, vrienden en klanten.
Met het gezamenlijk doorsnijden van een 11 decimeter lang stokbrood óp de brug openden Sybrand Buma en Jeroen Gebben symbolisch de beide bakkerswinkels.







Reacties

Trijntje zei…
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Trijntje zei…
Helaas, is het project minder succesvol verlopen.
De winkels zijn failliet gegaan, na coronatijd, en dankzij de energieproblematiek. De bakker, en zijn gezin, staat met lege handen.
Triest.
Niek zei…
Heel erg treurig. Een droom van enthousiastelingen die in rook opgaat.

Populaire posts van deze blog

Vallende fietsen

  Vandaag een dag van vallende fietsen dus leek het me beter een eind te gaan wandelen

Rondje rond de brand

Heerlijk gefietst op deze mooie herfstdag. Noem het een rondje rond Suawoude, een rondje rond de  brand . De inwoners van Suawoude waren minder blij…..

Monument dichtbij huis

Waar is ze nou weer? Een monument dichtbij huis (Wirdum) is  Jousmastate , een grafheuvel op de plaats waar ook ooit een stins stond. Op de familiebegraafplaats liggen de  Van Eysinga’s  begraven. Heel toevallig kwam ik er terecht op mijn fietsroute vandaag. Er volgen vast nog wel mediaberichten deze week, want wat blijkt? Op 27 september is de officiële oplevering van het gerenoveerde monument.