Doorgaan naar hoofdcontent

Zomer

Na de latere werken van Benedict Wells heb ik deze winter het debuut gelezen: “Becks laatste zomer”.

Een road trip, een ontdekkingsreis van de hoofdpersoon Beck, en ook van zijn twee vrienden. Een zoektocht, een reis, naar de zin van het leven. Een rode draad in het verhaal vormen de teksten en de muziek van Bob Dylan.

De levens van de drie vrienden zijn met elkaar vervlochten. Beck is een man van middelbare leeftijd, een mislukte muzikant, die leraar is geworden. Zijn leerling Rauli belooft een succesvol muzikant te worden, en Beck ontfermt zich over hem als een soort van manager. Dan is er nog de oude vriend van Beck, Charlie, die ook totaal mislukt is in het leven en dreigt tenonder te gaan aan drugs en alcohol. Juist als die alles weer op de rit heeft, komt hij om bij een vliegtuigcrash.

Uiteindelijk overleeft Beck zijn midlifecrisis en ervaart hoe hij zijn leven moet leven en hoe hij werkelijk vrij kan zijn.



PAGINA 26

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vallende fietsen

  Vandaag een dag van vallende fietsen dus leek het me beter een eind te gaan wandelen

Rondje rond de brand

Heerlijk gefietst op deze mooie herfstdag. Noem het een rondje rond Suawoude, een rondje rond de  brand . De inwoners van Suawoude waren minder blij…..

Monument dichtbij huis

Waar is ze nou weer? Een monument dichtbij huis (Wirdum) is  Jousmastate , een grafheuvel op de plaats waar ook ooit een stins stond. Op de familiebegraafplaats liggen de  Van Eysinga’s  begraven. Heel toevallig kwam ik er terecht op mijn fietsroute vandaag. Er volgen vast nog wel mediaberichten deze week, want wat blijkt? Op 27 september is de officiële oplevering van het gerenoveerde monument.