Doorgaan naar hoofdcontent

Anna

In "De dag dat ik mijn naam veranderde" (Bibi Dumon Tak) worstelt Anna met de te vroege dood van haar jongere zusje. Lize is een jonge, na een vechtscheiding, alleenstaande moeder van twee jongetjes.
Moeilijk is het om je terminaalzieke zus zo te zien lijden en tenslotte te moeten laten gaan. Dan volgt het testament en het leegruimen van het huis van Lize. Tegelijkertijd worstelt Anna met de relatie met haar vader, ze heeft een kwetsbare band met hem. Op jonge leeftijd heeft ze haar vader moeten missen in het gezin, omdat hij wegliep van haar moeder, en een eigenzinnig leven ging leiden. Ook haar vader sterft, vlak na het overlijden van Lize.
Anna ziet om in wrok, wrok jegens haar vader, wrok jegens de gehate ex-man ( De man wiens naam ik niet zal noemen - moge een tornado het pad kruisen waarop hij loopt -“ <p.35>) van haar zus, en met een grenzenloze bewondering voor Lize, en het verdriet vanwege het moeten missen van haar geliefde neefjes.
Uiteindelijk leert ze alles in perspectief te zien, kan ze rouwen en aanvaarden, en voorál loslaten.

Een ontroerende geschiedenis.

PAGINA 63

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vallende fietsen

  Vandaag een dag van vallende fietsen dus leek het me beter een eind te gaan wandelen

Rondje rond de brand

Heerlijk gefietst op deze mooie herfstdag. Noem het een rondje rond Suawoude, een rondje rond de  brand . De inwoners van Suawoude waren minder blij…..

2019