Doorgaan naar hoofdcontent

Lindenstrasse

Al méer dan dertig jaar volg ik de serie “Lindenstrasse”, iedere zondag op tv, ARD, 18:50. Vroeger zat ik op genoemd tijdstip klaar voor het scherm. Tegenwoordig kun je de serie ook via live stream volgen of via de website later terugkijken.
Bijzondere van deze soapserie is dat het verhaal altijd aansluit bij de actualiteit. De afleveringen worden kort van te voren gemaakt. Zo kan het voorkomen dat er een politieke situatie langskomt, of een voetbalwedstrijd. In de dertig jaar is er heel wat gebeurd, zoals huwelijken, geboortes, ziekte, overlijden, etc. Je ziet kinderen opgroeien. Er verdwijnen mensen, en er komen nieuwe bij. En je kent (al) het wel en wee van de Lindenstrassebewoners..
Er zijn acteurs die zelfs al vanaf het begin mee spelen. 
Zo éen is “der Vater” Hans Beimer”, gespeeld door Joachim H. Luger.
Vandaag een bijzondere dag: “Der Hans stirbt”.
De ARD besteedt vandaag extra aandacht aan deze mijlpaal. De acteurs wonen een concert bij van het WDR Funkhausorchester. En vanavond ondersteunt dit orkest de live uitzending van de reguliere aflevering op televisie. Bijzonder! Daaraan voorafgaand worden de spelers geïnterviewd. Interviewer is “Klaus”, in de serie zoon van Hans Beimer.
Op een of andere manier mixt zich de realiteit met toneel. 
Je krijgt een kijkje achter de schermen, maar tegelijkertijd zie je de acteurs als personages uit de serie.
Ik zou wel eens willen weten of er meer Lindenstrasse-fans zijn in Nederland.
Ik kijk (nu en straks)!





Reacties

Populaire posts van deze blog

Vallende fietsen

  Vandaag een dag van vallende fietsen dus leek het me beter een eind te gaan wandelen

Rondje rond de brand

Heerlijk gefietst op deze mooie herfstdag. Noem het een rondje rond Suawoude, een rondje rond de  brand . De inwoners van Suawoude waren minder blij…..

2019