Doorgaan naar hoofdcontent

Pilgrimaazje op sneintemiddei


Op deze zondagmiddag ben ik naar een concert van Sytse van der Werf, en de folkgroep Tsjirmerij geweest, in de prachtige witte, twaalfde-eeuwse Dorpskerk van Huizum.

Een bedevaart dus: middels muziek en verhalen, gedichten en balladen, werd een reis gemaakt, een reis rond de wereld. Verhalen die inspireren, muziek die vervoert. De mens onderweg.

Wat beweegt mensen om op weg te gaan? Is het een vlucht uit de werkelijkheid? Is het een zoektocht naar jezelf? Wat is er mooier dan verdriet, afzien, lijden. Om uiteindelijk er gelouterd uit te komen. De "swalktocht" bereikt zijn doel. Maar wat is het doel!? Santiago? Neen, het gaat uiteindelijk om de reis, om het "swalkjen", de ontmoetingen met mens en natuur, het-onderweg-zijn, de inspiratie.

Een voorstelleing van verhaal en muziek over relativeren, melancholie, verlangen, en uiteindelijk terug naar huis gaan, naar je eigen wereld.

Santiago bereikt, dan met het vliegtuig terug naar je eigen luxe wereldje. In een paar uurtjes ben je weer thuis.

"Must dêr hier wat fan make, want feur datst it weetst hest it had"



Foto's: Huizenga, cop. 2014


Reacties

Populaire posts van deze blog

Vallende fietsen

  Vandaag een dag van vallende fietsen dus leek het me beter een eind te gaan wandelen

Rondje rond de brand

Heerlijk gefietst op deze mooie herfstdag. Noem het een rondje rond Suawoude, een rondje rond de  brand . De inwoners van Suawoude waren minder blij…..

2019