Doorgaan naar hoofdcontent

Op reis met Doede en Reizger *

Vanmiddag heb ik een leuke middag gehad dankzij troubadour  Doede Veeman en de Friese folkband Reizger. Geïnspireerd door bluegrass, Ierse en Engelse folk brachten zij een mix van eigen Friese nummers en persoonlijke getinte Engelstalige covers.


Het leven is een reis, een swalktocht. Gevoelige ballads en swingende folksongs. Tango en sport, boerderijen, stad en platteland, kwamen in deze "swalktocht" voorbij. Een reis door de wereld, Frankrijk, Griekenland, Amsterdam, maar het liefst komen we weer veilig thuis. De actualiteit van de dag was te horen in een liedje "De wrâld giet nei de bliksem, kinne we dat noch keare...?". In gedachten was ik in Parijs, waar, na een turbulente week, miljoenen mensen de Mars van de Republiek liepen, als protest tegen terreurdaden, tegen de schending van het recht op vrijheid van meningsuiting, vóór recht om te leven.

Een paar foto-impressies:




Foto's: Huizenga, cop. 2014

* Harmonie Leeuwarden, 11-1-2015

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vallende fietsen

  Vandaag een dag van vallende fietsen dus leek het me beter een eind te gaan wandelen

Rondje rond de brand

Heerlijk gefietst op deze mooie herfstdag. Noem het een rondje rond Suawoude, een rondje rond de  brand . De inwoners van Suawoude waren minder blij…..

2019