dinsdag 29 september 2009

Radar, E-reader & telefoonkaart

Het televisieprogramma Radar (Ned 1, 20:30) ging gisteravond o.a. over telefoonkaarten en E-readers. Twee onderwerpen die mij interesseren:

Telefoonkaarten
Geloof niet wat ze beloven. Sommige belkaarten beloven 120 minuten beltegoed. Maar in werkelijkheid kun je veel minder lang bellen.
Het mysterie van de verdwenen belminuten: de 'belcompany' soupeert een aantal belminuten voor verbindingskosten, overhead, etc.

E-readers
Gaat dit artikel het papieren boek van de markt verdrijven? Ik geloof dat ik binnenkort (over een paar jaar?) mijn boekenkast ga opdoeken.
De E-readers lezen veel prettiger dan een computer. Bij het elektronische papier van de E-reader komt het licht niet van achteren op het beeldscherm. Ook kun je met gemak tientallen boeken kwijt in het geheugen. En je kunt het geheugen ook altijd nog uitbreiden.
Een stuk of vijf E-readers worden getest op bruikbaarheid en gemak. De testpanels bestaan uit een vijftal (jonge) studentes en een vijftal (oudere) lezeressen, behorende tot een leeskring.
Beide teams oordelen positief! Ze zien een toekomst in de E-reader!
Uit de test komt als allerbeste naar voren: de Sony PRS 600 (cijfer 8) en als goede tweede ook een Sony: Sony PRS 300 (cijfer 7,5).
Jammer dat de prijzen van de E-readers nog aan de hoge kant zijn. Maar dat zal wel veranderen. En ook aan de verbetering van de technologie wordt nog gewerkt.

Ik ben qua E-reader, toch langzamerhand enthousiast aan het worden. Sint mag voor mij een Sony meenemen uit Spanje!

Geen opmerkingen: