Doorgaan naar hoofdcontent

Vader-zoon

Hoe een zoon probeert zijn vader te doorgronden.


PAGINA 162

De vader is in de 20e eeuw geëmigreerd vanuit Turkije naar Nederland. Hoewel hij getrouwd was in Turkije, en daar een vrouw en kinderen achterlaat, begint hij een relatie met een Nederlandse vrouw. Hij krijgt twee kinderen in Nederland, een dochter en een zoon.

Dié zoon gaat nu op zoek naar het ware en tragische levensverhaal van zijn vader. De vader verbleef beurtelings bij zijn gezin in Turkije, en bij zijn gezin in Nederland. Hij, de zoon, heeft veel verhalen over zijn vader gehoord van zijn moeder, van zijn iets oudere zus en hij heeft die verhalen daarna zelf vaak ingekleurd. Maar wat is waarheid? En wat is fantasie? Tegelijkertijd is hij op zoek naar zijn eigen identiteit, want ook hij zweeft tussen verschillende culturen: de Nederlandse van zijn geboorteland, de Turkse van het land van zijn vader én de Amerikaanse, omdat hij op zijn beurt is geëmigreerd vanuit Nederland naar Los Angeles in Amerika. Daar woont hij met vrouw en kinderen.

Zal het ware verhaal boven water komen, en zal het leiden tot een betere band tussen vader en zoon? Is het ooit mogelijk voor een zoon om zijn vader voor volledig te doorgronden?

In ieder geval levert het een prachtig familieverhaal op. De sluier is een beetje opgelicht, en dat verhaal kan worden doorverteld aan de vólgende generatie.


Boek:

De atlas van overal

Deniz Kuypers

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vallende fietsen

  Vandaag een dag van vallende fietsen dus leek het me beter een eind te gaan wandelen

Rondje rond de brand

Heerlijk gefietst op deze mooie herfstdag. Noem het een rondje rond Suawoude, een rondje rond de  brand . De inwoners van Suawoude waren minder blij…..

Monument dichtbij huis

Waar is ze nou weer? Een monument dichtbij huis (Wirdum) is  Jousmastate , een grafheuvel op de plaats waar ook ooit een stins stond. Op de familiebegraafplaats liggen de  Van Eysinga’s  begraven. Heel toevallig kwam ik er terecht op mijn fietsroute vandaag. Er volgen vast nog wel mediaberichten deze week, want wat blijkt? Op 27 september is de officiële oplevering van het gerenoveerde monument.