Doorgaan naar hoofdcontent

Lockdown

Anno 2023 kun je je niet meer voorstellen dat we een tijdje geleden te maken hadden met een pandemie. Een tijd van afstand houden, lockdown, contactverbod, mondkapjes, wereldwijd. Het was het probleem van iedereen!

Lucy, schrijfster van beroep, wordt aan het begin van de pandemie uit haar New Yorkse bestaan losgerukt, en brengt een tijdje met haar ex-man William door in een plaatsje aan de kust in Maine.

Vanuit haar lockdown-situatie komt er van alles op haar af: heimwee, haar kinderen en hun problemen, de verhouding tot haar ouders, haar relaties, de dood van haar laatste echtgenoot David, de rouw, vriendschap en verbondenheid, de turbulentie in de wereld, ouder worden en vergeetachtigheid, de ziekte van William, de wandelingen in de natuur, het ruisen van de zee. Teveel om op te noemen. Via bespiegelingen in een soort-van-dagboek-stijl leren we Lucy kennen.

Als rode draad in het verhaal is er het proces dat Lucy doormaakt, het aanvaarden van haar leven, haar situatie, haar toekomst. Is het leven niet één grote lockdown op de mooie, droevige plek die we aarde noemen?



PAGINA 75


Bij dezen getipt: “Lucy aan zee” 

van

Elizabeth Strout

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vallende fietsen

  Vandaag een dag van vallende fietsen dus leek het me beter een eind te gaan wandelen

Rondje rond de brand

Heerlijk gefietst op deze mooie herfstdag. Noem het een rondje rond Suawoude, een rondje rond de  brand . De inwoners van Suawoude waren minder blij…..

Monument dichtbij huis

Waar is ze nou weer? Een monument dichtbij huis (Wirdum) is  Jousmastate , een grafheuvel op de plaats waar ook ooit een stins stond. Op de familiebegraafplaats liggen de  Van Eysinga’s  begraven. Heel toevallig kwam ik er terecht op mijn fietsroute vandaag. Er volgen vast nog wel mediaberichten deze week, want wat blijkt? Op 27 september is de officiële oplevering van het gerenoveerde monument.