Doorgaan naar hoofdcontent

Bijeen

Ik was onder de indruk van het ruim 100 bladzijden tellende boek “Bijeen” van Natasha Brown. De hoofdfiguur, een zwarte vrouw die heeft gestudeerd en carrière heeft gemaakt in de Engelse bankwereld, gaat naar een tuinfeest van de familie van haar vriend. Haar vriend behoort tot de Engelse (witte) rijke aristocratische jetset. Via haar krijgt de lezer een beeld van subtiel en openlijk racisme en onderdrukking in de moderne maatschappij. Mede doordat er bij haar kanker is geconstateerd, en ze niet weet hoeveel tijd haar nog rest, staat ze op een kantelpunt in haar leven. En ze neemt een belangrijke weloverwogen beslissing, een keuze voor haar zelf.

Ze besluit niet meer te doen wat er maatschappelijk van haar wordt verwacht, maar te kiezen voor onzekerheid en de puurheid van haar eigen gevoel.



PAGINA 53

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vallende fietsen

  Vandaag een dag van vallende fietsen dus leek het me beter een eind te gaan wandelen

Rondje rond de brand

Heerlijk gefietst op deze mooie herfstdag. Noem het een rondje rond Suawoude, een rondje rond de  brand . De inwoners van Suawoude waren minder blij…..

Monument dichtbij huis

Waar is ze nou weer? Een monument dichtbij huis (Wirdum) is  Jousmastate , een grafheuvel op de plaats waar ook ooit een stins stond. Op de familiebegraafplaats liggen de  Van Eysinga’s  begraven. Heel toevallig kwam ik er terecht op mijn fietsroute vandaag. Er volgen vast nog wel mediaberichten deze week, want wat blijkt? Op 27 september is de officiële oplevering van het gerenoveerde monument.