Doorgaan naar hoofdcontent

Zwarte vrouwen

Volgens mij komen er wel hónderd verschillende persoonlijke verhalen voor in het boek “Meisje, vrouw, anders” van Bernadine Evaristo  Al die persoonlijke verhalen lopen als diagonale lijnen door het boek. En aan het einde ervan komen ze samen. Op de allerlaatste bladzijde volgt een prachtige ontknoping.

Evaristo schetst het leven van een twaalftal gekleurde vrouwen, met veelal Afrikaanse roots, in Engeland, Schotland, en vooral in Londen, in de 20e en 21e eeuw. Feminisme, (lesbische) homoseksualiteit, discriminatie, verdeeldheid, opleiding en carrière, relaties en ouder-kind zijn belangrijke thema’s.

Als lezer kruip je als het ware in de huid van de hoofdpersonen, en je gaat voelen hoe het is om op te groeien en te leven in een door blanken overheerste maatschappij. Op school al wordt je weggepest, en als je opgroeit wordt het al niet veel beter. Altijd is er die hoop op een betere wereld, een zoektocht naar verbinding.



PAGINA 49

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vallende fietsen

  Vandaag een dag van vallende fietsen dus leek het me beter een eind te gaan wandelen

Rondje rond de brand

Heerlijk gefietst op deze mooie herfstdag. Noem het een rondje rond Suawoude, een rondje rond de  brand . De inwoners van Suawoude waren minder blij…..

2019