Doorgaan naar hoofdcontent

Draden

In mijn eigen boekentop-10 van 2020 komt zéker “De kolibrie” van Sandro Veronesi.
Het is het bijzondere verhaal van Marco Carrera oogheelkundige in Rome, zijn leven met ‘ups en downs’: relaties, huwelijk, gezin, maar ook ziekte, verlies, dood, én ook zijn bijzondere relatie met zijn kleindochter. Dan weer is er de aantrekkingskracht tussen mensen, dan weer de verwijdering. Uiteindelijk is het de kleindochter Miraijin aan wie het leven wordt doorgegeven, en daarmee aan de nieuwe generaties. 
Met draden, soms zichtbaar, soms onzichtbaar, zijn mensen met elkaar verbonden. Draden die blijvend zijn!
De schrijfstijl van Veronesi is bijzonder, dan weer korte zinnen (spreektaal), dan weer heel erg (bladzijden)lange zinnen, met overpeinzingen en met de weergave van die kalme chaos in het hoofd van Marco.


PAGINA 190

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vallende fietsen

  Vandaag een dag van vallende fietsen dus leek het me beter een eind te gaan wandelen

Rondje rond de brand

Heerlijk gefietst op deze mooie herfstdag. Noem het een rondje rond Suawoude, een rondje rond de  brand . De inwoners van Suawoude waren minder blij…..

Monument dichtbij huis

Waar is ze nou weer? Een monument dichtbij huis (Wirdum) is  Jousmastate , een grafheuvel op de plaats waar ook ooit een stins stond. Op de familiebegraafplaats liggen de  Van Eysinga’s  begraven. Heel toevallig kwam ik er terecht op mijn fietsroute vandaag. Er volgen vast nog wel mediaberichten deze week, want wat blijkt? Op 27 september is de officiële oplevering van het gerenoveerde monument.