Doorgaan naar hoofdcontent

Niemand verdwijnt voor altijd

De hoofdfiguur Adam, in “Adam” van Wanda Reisel, is een witteboorden-crimineel. Als boekhouder heeft hij een goededoelenorganisatie in Nederland voor miljoenen opgelicht. Met al het geld, verstopt tussen boterhammen, in een chinese mantel, in de zolen van zijn bergschoenen, gaat hij op de vlucht. Tussendoor horen we van terroristische aanslagen, zoals in Amsterdam, Berlijn, Londen. Onverstoorbaar trekt Adam verder. 

Adam reist door de tijd, hij reist over de wereld (Zürich, Shanghai, Noorwegen) hij reist met ‘zware’ bagage: de miljoenen euro’s en de last van het verleden. Zijn relatie met zijn enige broer is serieus verstoord, zijn moeder kwam om het leven bij een auto-ongeluk, zijn huwelijk is stuk, en zijn zoon ziet hij niet meer. Zijn vader, moeder, opa, oma, zoon, ex-vrouw komen hem via dromen bezoeken. Ze spelen nog steeds een rol in zijn leven. Het verleden maakt onderdeel uit van het heden.

Uiteindelijk de ontknoping. 

Ik vond het het een bijzonder boek. Spannend, makkelijk leesbaar, moeilijk weg te leggen.

“Niemand verdwijnt voor altijd”, verzucht Adam (p.347).









Reacties

Populaire posts van deze blog

Vallende fietsen

  Vandaag een dag van vallende fietsen dus leek het me beter een eind te gaan wandelen

Rondje rond de brand

Heerlijk gefietst op deze mooie herfstdag. Noem het een rondje rond Suawoude, een rondje rond de  brand . De inwoners van Suawoude waren minder blij…..

2019