Doorgaan naar hoofdcontent

Hola Barcelona

Paar dagen naar Barcelona geweest, de Catalaanse hoofdstad.
Vanuit mistig Amsterdam, terecht gekomen in zonovergoten, zomers Barcelona.
Wat een drukke stad.... Ik was er al eens eerder geweest, maar nu ook weer, wat een drukte bij de thuisbasis van FC Barcelona Camp Nou, en de befaamde kathedraal (Sagrada Familia) van architect Antoni Gaudí. Tja, de vorige keer was pakweg 35 jaar geleden.
Toch genoten, en heerlijk weer gehad. Uiteraard hebben we heel veel wandelingen gemaakt, en om grotere afstanden te overbruggen is er de metro en de bus.
Gezwommen, nou ja, het was meer pootje baden. Als je je flink uitrekt dan zou je misschien met tenen en vingertoppen twee kanten van het zwembad kunnen raken. Maar wel heerlijk (ver)fris(send), op het dakterras van een veertien verdiepingen tellend hotel, in de buitenlucht.
Bijzondere sfeer in het centrum van de stad, Celtic-supporters die rond het (dinsdag)middaguur al voldoende bier naar binnen hadden gegoten, om uitbundig van hun clubliefde te getuigen op de Ramblas. Die avond zou de club het opnemen tegen FCB in Nou Camp, in de Champions League.
Op woensdagmorgen was het voetbalpubliek een stuk ingetogener, na de 2-1 overwinning van FCB in de allerlaatste minuut.

En ondertussen mijn Spaans wat bijgespijkerd.
"Eso es!"



Foto's: Bitiri/Huizenga, cop.2012

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vallende fietsen

  Vandaag een dag van vallende fietsen dus leek het me beter een eind te gaan wandelen

Rondje rond de brand

Heerlijk gefietst op deze mooie herfstdag. Noem het een rondje rond Suawoude, een rondje rond de  brand . De inwoners van Suawoude waren minder blij…..

2019