donderdag 12 juli 2012

Open Podium

Vlak voor de zomervakantie organiseerde Academy Noord een Open Podium. Een heel mooi initiatief waar 25 bedrijven op afkwamen om hun virtuele producten te presenteren of een praatje te houden over belangrijke internetkwesties.
Het was een soort van carrousel van bijeenkomsten, steeds een halfuur durend, en ik heb vijf workshops bijgewoond.
Dit zijn ze:

  1. UMCG: Loes Smit hield een pleidooi voor de door UMCG ontwikkelde Facebookpagina voor de IC Academie. Dit is de scholingsafdeling voor de medewerkers van de intensive care. Het UMCG won hiermee een tijdje geleden de Facebook Challenge Award. De website is op dit moment nog niet live. Dat gaat in september gebeuren. Dus let op, binnenkort op Facebook: De IC Academie van UMCG.
  2. Wild Sea: De byzonder enthousiaste Jop Wielens en Koost Nuijtens vertelden over hun missie: "We maken gave, leuke dingen!!". De filosofie van het bedrijf is "Connected experiences". Dat houdt in dat ze alle dingen (bijvoorbeeld apparatuur), alle processen, gemakkelijker en aantrekkelijker willen maken, door verbindingen te schellpen, en creatieve virtuele, digitale producten te ontwerpen en te realiseren. Een paar voorbeelden: Teamviewer, Dropbox, Mailchimp, Wufoo, en nog veel meer...
  3. Offer2Deal: Een interessant bedrijf dat klant en bedrijf middels internet wil verbinden. Via Offer2Deal kun je bijvoorbeeld een keuken bestellen bij de leverancier die voor jou de aantrekkelijkste aanbieding heeft. Uiteraard speelt de prijs van de keuken een hoofdrol. Onder het motto van "de beste deal maak jezelf", maakt de klant de keuze. In principe moet je met elke koopvraag hier binnenkort terecht kunnen, want Offer2Deal is een nieuwe website. De grote groeispurt moet nog komen!
  4. Yspeert Advocaten hield een pleidooi over auteursrecht en privacy. Uiteraard kwam de nieuwe 'cookiewetgeving' aan de orde. Eigenlijk hebben we het hierbij over de nieuwe Telecommunicatiewet die op 5 juni in werking is getreden. De OPTA controleert en sanctioneert eventuele overtredingen. Daadwerkelijk zal dat pas in 2013 het geval zijn. In ieder geval zullen Google en Facebook scherp in de gaten worden gehouden, wat betreft de cookieverordening. Binnenkort komt er ook een verordening die toepasbaar is voor heel Europa. Het auteursrecht is gecompliceerd ten aanzien van websites en de makers van websites. Een tip voor als je fotomateriaal wilt gebruiken: Maak de foto zelf, of geef iemand de opdracht en regel de overdracht van het auteursrecht, en documenteer deze procedure.
  5. iWink richt zich op de techniek om een website te verbeteren, te optimaliseren. Je hebt tegenwoordig te maken met (afzonderlijke) websites voor desktops, smartphones en tablets. Je kunt natuurlijk mobiele sites en apps genereren vanuit de oorspronkelijke computerwebsite, maar veel effectiever is het, en duurzamer, om meteen uit te gaan van het principe van 'responsive design'. Daarmee creëer je  een website voor de verschillende apparaten. Zo ontwikkelde iWink website volgens dit principe voor GasUnie en Bevrijdingsfestival.
Ik ben het met Silvana eens:

Geen opmerkingen: