vrijdag 23 januari 2009

Obama versus Bush

Ik vond het wel grappig om te lezen/horen dat twee werelden op elkaar botsen bij de machtswisseling in de VS.
"Het lijkt wel of we van een Xbox terug gaan naar een Atari", aldus woordvoerder Bill Burton in de Washington Post.
Burton maakt de vergelijking met de Atari-spelcomputer twee dagen nadat het gezin Obama zijn intrek heeft genomen in het Witte Huis in Washington.

De manier waarop het presidentiële onderkomen door de familie Bush is achtergelaten zorgde echter voor een grote schok bij de nieuwe president.
Details:
Een verzameling verbroken telefoonlijnen, verouderde computersoftware en beveiligingsmaatregelen die het onmogelijk maken om contact te hebben met e-mail accounts van buiten het Witte Huis.
Obama maakte tijdens zijn campagne al heel veel gebruik van moderne technologie en nieuwe media. Hij en zijn Blackberry waren altijd onafscheidelijk. Hij hield tijdens zijn verkiezingsstrijd bijvoorbeeld contact met zijn aanhangers via vriendensite Facebook en microblogdienst Twitter.
Obama wilde echt na zijn inauguratie zijn Blackberry houden, ook voor privé-gebruik. Aanvankelijk werd dat niet toegestaan. Dat was echt bálen voor Obama. Maar uiteindelijk is hij er toch in geslaagd zijn Blackberry te mogen behouden.

De moraal van het verhaal: Ik zelf ben helemaal gewend aan Facebook, Hyves, Twitter, Delicious. Wat moet ik zónder...??!! Énigszins verslaafd, ja, dat wel! Ik kan mij de frustratie van Obama voorstellen.

Bron: http://www.nu.nl

Geen opmerkingen: